Draai je scherm om de website te bekijken.

Creativiteit in werkvormen
Methodecursus

Inhoud
Hoe kan ieder zelf de eigen creatieve mogelijkheden opsporen om goed gekozen werkvormen te verzinnen? Werkvormen die het werken aan het thema verlevendigen en versterken? De basis hiervoor is wel onszelf opnieuw openstellen, durven experimenteren en risico ’s nemen.
Uitvinden welk type werkvormen goed bij jou passen hoort daarbij. Het scala is enorm: van spelen met poëtische formuleringen en woorden tot werken met klei en vingerverf, van energetisch werk tot  rollenspelen … Waar zit je affiniteit en waar voel je uitdaging? En aan welke basisregels moet de keuze van en het werken met de werkvorm voldoen? Wat is passend in welke fase van ontwikkeling van een team? Hoe kan een werkvorm verdieping geven aan een thema? Wanneer is een goed geformuleerd thema genoeg op zichzelf?
Dit gaan we onderzoeken en uitproberen in de veilige omgeving van deze cursus. We gaan naar huis vol inspiratie en concrete ideeën voor ieders eigen werk.
 
Doel
·       De eigen creatieve bron opsporen en aanspreken
·       Basistechnieken van diverse werkvormen leren kennen
·       Werkvormen leren afstemmen op het thema en het proces
 
Werkwijze
In deze cursus staat het zelf loskomen van vaste vormen en patronen en opnieuw creatief worden centraal. Daartoe zullen we zelf met verrassende en uitdagende thema’s en werkvormen geconfronteerd worden om allereerst zelf te ervaren wat de werking is. Daarnaast gaan we zelf aan de slag met uitproberen van methoden en technieken. We zullen die met elkaar bespreken en de toepassing voor ieders praktijk bedenken.

Praktisch

Datum 23-25 januari 2019
Omvang 2,5 dag
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Deelnamekosten organisaties: 890,- | z.z.p. 690,- | particulieren 490,-
  RCI-leden krijgen 10% korting
Verblijfskosten 360,-
Aanmelden 10 december 2018

Leiding

Marleen Vangrinsven 
TGI-opleider. Andragoog. Opleiding psychodrama en voice-dialogue. Speciale interesse in leiderschap en creativiteit en in irrationele processen in teams en organisaties.

 

Deel deze cursus meer

Aanmelden

Cursus Creativiteit in werkvormen
Datum 23-25 januari 2019
Naam
Adres Huisnummer
Postcode Woonplaats
Telefoon
E-mail
Geboortedatum
Functie
Werkterrein
Factuuradres
Deelnamekosten
Korting
Geslacht
Vegetariër
Andere dieetwensen
Met het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Alleen volledig ingevulde formulieren zijn verzendbaar! Als inschrijving is gelukt, ontvangt u automatisch een bevestiging.