Draai je scherm om de website te bekijken.

Lichaamsbewust leren en leiden
Persoonlijkheidscursus

Er is een groot verschil tussen cognitief leren en intuïtief leren. Het een is niet beter of slechter dan het ander maar in onze maatschappij heeft het denken wel de overhand. Het lichaamsgerichte ervaringsleren gaat via voelen, doen en bewegen en brengt een onmiddellijke wijsheid naar boven. Leren om volledig, helemaal en waarachtig aanwezig te zijn. Leren luisteren naar je lichaam en lichaamsgericht luisteren. Hoe beweeg ik? Hoe beweeg ik in sociale netwerken? Als een initiator, een volger, een observator? Hoe ga ik om met stiltes, hoe werk ik met stiltes, hoe interpreteer ik stiltes? Werken met stiltes die spreken in plaats van met woorden stiltes vullen.

Als begeleider kun je met lichaamsoefeningen werken om lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Om gewaarzijn te scherpen en te verfijnen. Vanuit een andere bron putten om kwesties die spelen te onderzoeken. Daarmee een totaal ander perspectief innemen en ook andere oplossingen aanboren die we met enkel het verstand niet hadden kunnen bedenken. Om dan te kiezen en die keuze voluit waar te maken.

Doelen:

  • Het eigen lichaam als instrument tot gewaarworden verkennen.
  • De rijkdom aan eigen gevoelens begrijpen en als informatie kunnen gebruiken voor de situationele context waarin iemand zich bevindt.
  • De fysieke presentie in sociale netwerken kennen en uitbreiden.
  • De werking en kracht van niet verbale communicatie ervaren en bewustworden.

Werkwijze
Veel lichaamswerk, oefeningen uitproberen en daarop reflecteren. In afwisseling met beeldend materiaal, schilderen en tekenen omdat de gevoelswereld makkelijk vertaald wordt in beelden. Reflectie-oefeningen en werken met casuistiek.

Praktisch

Datum 14-16 april 2021
Omvang 3 -daagse (aanvang 13.30 uur, eindtijd 16.00 uur)
Locatie Eigentijdserf, Westelbeers
Deelnamekosten organisaties: 1010,- | z.z.p. 810,- | particulieren 610,-
  RCI-leden krijgen 10% korting
Verblijfskosten 370
Aanmelden voor 1 maart 2021

Leiding

Marleen Vangrinsven 
TGI-opleider. Andragoog. Opleiding psychodrama en voice-dialogue. Speciale interesse in leiderschap en creativiteit en in irrationele processen in teams en organisaties.

 

Deel deze cursus meer

Aanmelden

Cursus Lichaamsbewust leren en leiden
Datum 14-16 april 2021
Naam
Adres Huisnummer
Postcode Woonplaats
Telefoon
E-mail
Geboortedatum
Functie
Werkterrein
Factuuradres
Deelnamekosten
Korting
Geslacht
Vegetariër
Andere dieetwensen
Met het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Alleen volledig ingevulde formulieren zijn verzendbaar! Als inschrijving is gelukt, ontvangt u automatisch een bevestiging.