Draai je scherm om de website te bekijken.

Participerend leiderschap
Methodecursus

Wanneer moet je als leider echt zelf de verantwoordelijkheid nemen en wanneer moet je juist ruimte bieden, delegeren, loslaten? Voor de juiste maat in leiderschap zijn geen vaste vormen. Integendeel, het is de uitkomst van een levendig interactieproces tussen de betrokkenen, de leider en de context waarin zij hun doelen moeten realiseren. Zo’n proces leiden kan spannend zijn en onzekerheid met zich meebrengen: Wat wordt hier van mij verwacht? Schiet ik niet te kort? Gaan ze deze interventie van mij wel accepteren? Kan ik dit wel aan hen overlaten? Dit soort spanningsvelden kunnen ertoe leiden dat je als leider te sturend of te verzorgend gaat optreden of juist je verantwoordelijkheid uit de weg gaat. In het vinden van de juiste maat is het van belang om je doel voor ogen te houden: hoe bevorder ik zowel de effectiviteit van het team als de zelfsturing van de medewerkers? Het Participerend Leiderschap van TGI biedt  houvast om in deze spanningsvelden tegelijkertijd de medewerkers én jezelf te leiden.
 
Doel
  • Verdiept inzicht in doel en kenmerken van het Participerend Leiderschap van TGI.
  • Bewustwording van de persoonlijke leiderschapsstijl en ontwikkelingsmogelijkheden.
  • Inzicht in de spanningsvelden uit de eigen werkpraktijk en concrete handelingsmogelijkheden om dit proces in beweging te brengen.
Werkwijze
We bieden zowel theoretische inzichten en methodische handvatten als mogelijkheden om heel concrete praktijksituaties in te brengen.
 
Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor leidinggevenden van teams en organisaties en voor ieder die geïnteresseerd is in leiderschap en organisatieontwikkeling. Deelnemers hebben voorafgaand de cursus ‘Effectief leiderschap I’ of een andere TGI-methodecursus gevolgd. In de TGI-opleidingsroute is dit een methode- of verdiepingscursus (M/V).

Praktisch

Datum 12-14 feb 2025
Omvang 3 -daagse met overnachting (aanvang 13.30 uur, eindtijd 16.00 uur)
Locatie Kloosterhotel Willibrordhaeghe, Deurne
Deelnamekosten organisaties: 1130,- | z.z.p. 920,- | particulieren 710,-
  RCI-leden krijgen 10% korting
Verblijfskosten 395,-
Aanmelden voor 1 jan 2025

Leiding

Ineke van de Braak 
TGI-opleider. Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Met name werkzaam op het gebied van organisatieontwikkeling, leiderschap en teamontwikkeling.

 

Co-leiding

Carolien Vink Trainer en coach op het gebied van leiderschaps- en teamontwikkeling binnen organisaties. TGI-gediplomeerd. Co-leiding in functie van de TGI-opleidersbevoegdheid.
Deel deze cursus meer

Aanmelden

Cursus Participerend leiderschap
Datum 12-14 feb 2025
Naam
Adres Huisnummer
Postcode Woonplaats
Telefoon
E-mail
Geboortedatum
Functie
Werkterrein
Factuuradres
Deelnamekosten
Korting
Geslacht
Vegetariër
Andere dieetwensen
Met het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Alleen volledig ingevulde formulieren zijn verzendbaar! Als inschrijving is gelukt, ontvangt u automatisch een bevestiging.