Draai je scherm om de website te bekijken.

Teamcoaching op weg naar zelfsturing
Methodecursus

Steeds meer streven we in organisaties naar zelfsturende of resultaatverantwoordelijke teams. De praktijk leert echter dat er vaak allerlei belemmeringen overwonnen moeten worden om daadwerkelijk tot zelfsturing te komen. Hoe kun je als teamcoach het team stimuleren om echt zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de teameffectiviteit en zich te blijven ontwikkelen? TGI biedt teamcoaches en teamleiders een kompas om te kijken naar processen in teams en zichzelf te sturen in de rol van begeleider. In deze cursus komen vragen aan bod als:  Hoe herken je de ontwikkelingsfase van het team? Hoe bied je als begeleider uitdagende thema’s aan die het team op proces- en resultaatniveau verder helpen? Hoe zorg je ervoor dat de teamleden eigenaar worden van het ontwikkelingsproces?

In het coachen van teams is het de kunst om goed aan te sluiten bij wat er leeft in het team én de teamleden uit te nodigen een stap verder te zetten. Hierbij is het van belang een goede analyse te maken van hoe het team zich ontwikkelt. Welke thema’s zijn actueel? Hoe zijn de onderlinge verhoudingen? Hoe functioneert het team in de organisatie? Wat heeft het team nodig om door te groeien?
 
Doel
  • Inzicht in factoren die een rol spelen in de ontwikkeling en effectiviteit van teams.
  • Leren werken met de TGI-methodiek om de ontwikkeling van teams te bevorderen
  • Bewustwording van uw persoonlijke kwaliteiten, onzekerheden en valkuilen in het begeleiden van teams
 
Werkwijze
Er is in de cursus veel ruimte voor persoonlijke leervragen. Aan de hand van oefeningen, casuïstiek, en theoretische inputs zullen we ontdekken wat het werken met TGI voor deze vragen kan betekenen.
 
Doelgroep
Voor mensen die geïnteresseerd zijn in ontwikkelingsprocessen van teams en werkzaam zijn als teamcoach (intern of extern) of teamleider. Deelnemers hebben voorafgaand minimaal een TGI-introductiecursus gevolgd. Voor deelnemers aan de TGI-opleidingsroute is dit een methodencursus (M).

Praktisch

Datum 1-3 juni 2022
Omvang 3 -daagse (aanvang 13.30 uur, eindtijd 16.00 uur)
Locatie Kloosterhotel Willibrordhaeghe, Deurne
Deelnamekosten organisaties: 1020,- | z.z.p. 820,- | particulieren 620,-
  RCI-leden krijgen 10% korting
Verblijfskosten 370,-
Aanmelden voor 15 april 2022

Leiding

Ineke van de Braak 
TGI-opleider. Arbeids- en Organisatiepsycholoog. Met name werkzaam op het gebied van organisatieontwikkeling, leiderschap en teamontwikkeling.

 

Wim Stevens 
TGI-opleider. Onderwijskundige. Vervolgopleidingen in groepsdynamica. Actief als managementtrainer/organisatieadviseur, onder andere in de bank- en telecomsector.

 

Deel deze cursus meer

Aanmelden

Cursus Teamcoaching op weg naar zelfsturing
Datum 1-3 juni 2022
Naam
Adres Huisnummer
Postcode Woonplaats
Telefoon
E-mail
Geboortedatum
Functie
Werkterrein
Factuuradres
Deelnamekosten
Korting
Geslacht
Vegetariër
Andere dieetwensen
Met het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Alleen volledig ingevulde formulieren zijn verzendbaar! Als inschrijving is gelukt, ontvangt u automatisch een bevestiging.