Draai je scherm om de website te bekijken.

Zingeving in leven en werk
Persoonlijkheidscursus

Als waarden-gebonden systeem opent TGI de deur naar vraagstukken rond spiritualiteit en zingeving, evenwel zonder meteen een pasklaar of dogmatisch antwoord te geven. Het postulaat ‘wees je eigen leider’ is een voortdurende uitnodiging om stil te staan bij datgene wat ons als mens te doen staat in de wereld waarin wij leven, vanuit onze universele verbondenheid.
 
Ook in het dagelijks leven staan we voor de uitdaging om ons eigen leiderschap te verbinden met onze spiritualiteit en te leven vanuit passie en bezieling. Enerzijds vraagt dit om een proces van vertraging, bewustwording en (innerlijk) luisteren. Anderzijds is er ook lef en daadkracht nodig, de bereidheid om keuzes te maken vanuit onze kernwaarden en trouw te blijven aan onszelf.
 
In haar artikel ‘Das innere Jenseits’ getuigt Cohn op geheel eigen wijze over haar omgang met ‘het transcendente’. Zij beschrijft dit als een vorm van bewustzijn die ons toegang verschaft tot ons ‘hogere innerlijk’ en tot datgene wat hier en nu wezenlijk is om te doen. Dit artikel gebruiken we als uitgangspunt en als inspiratiebron voor onze eigen vragen rond onze missie, zingeving en spiritualiteit.   
Doel
·       Een verdiept inzicht in de bruikbaarheid van TGI als zingevend systeem.
·       Verdieping van ons eigen leiderschap door het spirituele niveau (zingeving, waarden, …) te verbinden met onze manier van zijn en doen.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat TGI te bieden heeft als zingevend systeem én die op zoek wil gaan naar wat zingeving is en kan betekenen in zijn/haar leven. Voor deelnemers die deze cursus volgen in het kader van de TGI-opleiding is dit een persoonlijkheidscursus (P).     

Werkwijze
We onderzoeken actuele thema’s rond zingeving die in ons eigen leven en werk aan de orde zijn en trachten met elkaar antwoorden te genereren. We ontwikkelen onze eigen visie op ‘het hogere innerlijk’ en wat ons dit wel of niet te zeggen heeft.
We vragen de deelnemers om vooraf het artikel te lezen van Cohn: ‘Het hogere innerlijk’ (Tijdschrift voor Themagecentreerde Interactie, nr. 23, juli 2010). Na aanmelding wordt dit toegestuurd.

Praktisch

Datum 14-16 dec 2022
Omvang 3 -daagse met overnachting (aanvang 13.30 uur, eindtijd 16.00 uur)
Locatie Kloosterhotel Willibrordhaeghe, Deurne
Deelnamekosten organisaties: 1.020,- | z.z.p. 820,- | particulieren 620,-
  RCI-leden krijgen 10 % korting op de deelnamekosten
Verblijfskosten 370,-
Aanmelden voor 5 november 2022

Leiding

Loes Jacobs 
TGI-opleider. HBO-opleiding maatschappelijk werk. Voortgezette opleiding integrale psychologie bij het ITIP.

 

Wim Stevens 
TGI-opleider. Onderwijskundige. Vervolgopleidingen in groepsdynamica. Actief als managementtrainer/organisatieadviseur, onder andere in de bank- en telecomsector.

 

Deel deze cursus meer

Aanmelden

Cursus Zingeving in leven en werk
Datum 14-16 dec 2022
Naam
Adres Huisnummer
Postcode Woonplaats
Telefoon
E-mail
Geboortedatum
Functie
Werkterrein
Factuuradres
Deelnamekosten
Korting
Geslacht
Vegetariër
Andere dieetwensen
Met het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Alleen volledig ingevulde formulieren zijn verzendbaar! Als inschrijving is gelukt, ontvangt u automatisch een bevestiging.