Draai je scherm om de website te bekijken.
Cursussen bij dit thema
Persoonlijkheidscursussen

Oog in oog met rivaliteit
Persoonlijkheidscursus

Rivaliteit is een basiskracht in het leven: planten rivaliseren om daglicht, dieren om voedsel, broers en zussen om aandacht. Zonder rivaliteit is ontwikkeling bijna niet voor te stellen. Rivaliteit gaat over je plek innemen en kan stimulerend zijn om het beste in jezelf naar buiten te brengen. Tegelijkertijd  heeft rivaliteit ook een donkere, destructieve kant die angst oproept. Rivaliteit kan relaties sterk bepalen – openlijk of verborgen. Bijvoorbeeld doordat mensen zichzelf voortdurend met anderen vergelijken, wat een verlammend effect kan hebben. Of wanneer mensen vermijden zich te profileren en verantwoordelijkheid op zich te nemen zodat ze  de spanning die rivaliteit oproept niet hoeven te voelen.
En hoe rivaliseren mannen en vrouwen met elkaar en onderling? In hoeverre durf en kun je nijd, afgunst en jaloezie onder ogen zien of hardop erkennen waar je zelf goed in bent, of waar een ander geweldig in is!
Als leider van groepen of teams heb  je te maken met rivaliteitsprocessen, of je wilt of niet. Hoe kan je deze zichtbare en onzichtbare processen zo constructief mogelijk aansturen? Dit kan alleen als ook de destructieve en beangstigende aspecten een plaats krijgen.
 
Doel
Het leren onderkennen en gebruiken van rivaliteit als (levens)kracht in onszelf en in relatie met anderen.

Werkwijze
Zowel eigen situaties van de deelnemers  als situaties binnen de cursugroep gebruiken we als oefenterrein. De deelnemers krijgen minilezingen, lichaamswerk en andere impulsen aangeboden om hen uit te dagen en te begeleiden bij dit proces.
 
Doelgroep
Voor mensen die willen onderzoeken hoe rivaliteitsprocessen een rol spelen in hun eigen leven en werk. In het bijzonder is deze cursus ook geschikt voor mensen die samenwerkingsprocessen of cultuurveranderingen begeleiden in groepen, teams of organisaties. Voor deelnemers die de TGI-opleidingsroute volgen is dit een persoonlijkheidscursus (P)
 

Praktisch

Datum 28 feb - 1 maart 2024
Omvang 3 -daagse (aanvang 13.30 uur, eindtijd 16.00 uur)
Locatie Kloosterhotel Willibrordhaeghe
Deelnamekosten organisaties: 1090,- | z.z.p. 890,- | particulieren 690,-
  RCI-leden krijgen 10% korting
Verblijfskosten 380,-
Aanmelden voor 10 januari 2024

Leiding

Annemieke Algra 
TGI-opleider. Werkzaam als trainer en coach bij organistieontwikkeling en loopbaanmanagement.
Verbonden aan AMD training en coaching.

 

Wim Stevens 
TGI-opleider. Onderwijskundige. Vervolgopleidingen in groepsdynamica. Actief als managementtrainer/organisatieadviseur, onder andere in de bank- en telecomsector.

 

Deel deze cursus meer

Aanmelden

Cursus Oog in oog met rivaliteit
Datum 28 feb - 1 maart 2024
Naam
Adres Huisnummer
Postcode Woonplaats
Telefoon
E-mail
Geboortedatum
Functie
Werkterrein
Factuuradres
Deelnamekosten
Korting
Geslacht
Vegetariër
Andere dieetwensen
Met het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

Alleen volledig ingevulde formulieren zijn verzendbaar! Als inschrijving is gelukt, ontvangt u automatisch een bevestiging.